Online borstvoedingscursus voor aanstaande ouders

Een unieke online borstvoedingscursus voor alle aanstaande ouders, gegeven door ervaren gecertificeerde lactatiekundigen (IBCLC).

Een goede voorbereiding is het halve werk; hoe meer jij en je partner voor de bevalling al over borstvoeding weten, hoe groter de kans dat de borstvoeding slaagt. Mocht na de bevalling niet alles met de borstvoeding meteen gaan zoals gewenst, dan kun je dat zelf al snel herkennen en eventueel hulp inroepen.


Wat kun je verwachten?

De cursusdocent zal tijdens de cursus in gaan op de volgende onderwerpen:

  • werking van de borst met de anatomie en de belangrijkste hormonen
  • hoe moedermelk gemaakt wordt
  • wat de voordelen zijn van borstvoeding voor moeder en kind
  • het belangrijke ‘gouden’ eerste uur
  • het aanleggen zelf en waar op te letten
  • verschillende voedingshoudingen
  • wat te doen bij uitdagingen, als het bijvoorbeeld net iets minder soepel loopt.

Meer informatie

Lactatiekundigen : Amanda Turkenburg en Helen Weerheim (gecertificeerd IBCLC)

Data: woensdagavond (zie aanmeldingsknoppen)

Tijd: 19.30 uur - 22.00 uur inclusief pauze.

Kosten: € 30,- (vroegboekprijs € 25,-)

De bijeenkomsten online plaats in een kleine groep zodat er voldoende ruimte is voor al uw vragen. Uiterlijk 1 week voorafgaand aan de cursus ontvang je een unieke link om deel te kunnen nemen aan de cursus.


Aanmelden


Even voorstellen

Mijn naam is Amanda Turkenburg. Sinds 1999 ben ik werkzaam als obsterieverpleegkundige in een ziekenhuis. Dit houdt in dat ik gespecialiseerd ben in het begeleiden, verzorgen en verplegen van (aanstaande) moeders en hun kinderen op zowel de verloskamers als de kraamafdeling in een ziekenhuis. In 2013 heb ik het examen lactatiekundige IBCLC behaald. Sindsdien werk ik een dag in de week als lactatiekundige IBCLC in een ziekenhuis en in mijn eigen praktijk, naast mijn werk als verpleegkundige.

Ik ben Helen Weerheim, en als verpleegkundige op een kraamafdeling ben ik al sinds 1995 erg geïnteresseerd in de kwetsbare periode rondom moeder en kind in het kraambed. Borstvoeding geven is daarvan zo’n belangrijk onderdeel dat ik de opleiding ben gaan volgen in 1997. Sinds 1998 ben ik lactatiekundige IBCLC, dé professional die kan helpen bij uitdagingen rondom de borstvoeding.

Print Poster A4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.