11-04-2017 Hechting in de buik & Nonverbale communicatie van de baby in het eerste uur.

4 daagse Triage training assistentes verloskunde, praktijk en theorieDoelgroep: verloskundigen, obstetrie- en neonatologie verpleegkundigen, GGZ, consultatiebureaus, jeugdzorg en kraamzorg.


Ochtendprogramma: 9.00 uur – 12.30 uur

Hechting in de buik; over prenatale hechting en de opbouw van een ouder-kind relatie.

Trainer: Eveline Euser. Zij is GZ-psycholoog en gepromoveerd op een proefschrift naar gehechtheid, trauma en kindermishandeling. Daarnaast is zij werkzaam in de Infant Mental Health: de psychische zorg voor zwangere vrouwen en ouders met kinderen t/m vier jaar. Vanuit haar bureau geeft zij veel scholingen in de GGZ, consultatiebureaus, verloskundigen, jeugdzorg etc.

Programma:

In deze scholing staan een heel aantal praktijkvragen over hechting centraal:

  • Wat is prenatale hechting en hoe kun je als verloskundige iets meer te weten komen over de band van een zwangere vrouw met haar ongeboren kindje? En wat is de rol van de vader daarbij?
  • Welke factoren hebben invloed op de ontwikkeling van prenatale hechting? Wat is de rol van stress op hechtingsprocessen, en wat doet het met de prenatale hechting als een baby prematuur wordt geboren? Verder gaan we in op: wat zijn signalen dat je je als verloskundige zorgen moet maken over de hechting…? In hoeverre moet hechting een onderwerp zijn tijdens verloskundige consulten – valt dat nog binnen de taak van een verloskundige?
  • En in deze scholing krijg je antwoord op de belangrijke vraag: In hoeverre is prenatale hechting voorspellend voor de relatie tussen de ouders en het kindje ná de geboorte?

Bij al deze vragen zullen we gebruik maken van recente neurobiologische inzichten over de ouder-kind relatie. De theorie wordt afgewisseld met beeldmateriaal en casuistiek en er is ruimte voor eigen praktijkervaringen van de deelnemers.


LUNCH 12.30 uur – 13.30 uur


Middagprogramma:13.30 uur – 16.30 uur

Borstvoeding en non-verbale communicatie in het eerste levensuur van de neonaat.

Trainer: Mw. M. Eliëns. Marij is Directeur Associatie voor Interactiebegeleiding & Thuisbehandeling. Vanuit haar functie heeft zij expertise op het gebied van begeleiding van ouders middels o.a. videohometrainingen.

Programma:

Leer de signalen kennen die de pasgeborene in het eerste levensuur geeft: op welke manier draagt de non-verbale communicatie bij aan het welslagen van de borstvoeding?


Kosten voor niet-LEO leden:    € 90,- per deelnemer ochtend (hechting) & € 90,- per deelnemer middag (BV en communicatie), inclusief trainingsmateriaal.

€ 180,- voor de hele dag inclusief lunch.

Locatie:    Verloskundigen Praktijk De Kern, Kernstraat 2A Leiden

Aantal deelnemers:      Minimaal 8 LEO leden per training.
Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de training.

Accreditatie wordt aangevraagd.

AANMELDEN

EVALUATIEFORMULIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.