In Company Multidisciplinaire Verloskundige Acute Simulatie Training

reanimatie moeder (BLS) en pasgeborene (NLS) voor kraamzorg en verloskundigen

Inhoud:

De VAST training is een combinatie van een reanimatie training en scenario’s in multidisciplinair verband - kraamzorg, verloskunde en ambulancemedewerkers.

In de ochtend wordt een gezamenlijke reanimatie training voor de pasgeborene verzorgd door twee trainers van een ambulancedienst.  Na de ochtendpauze volgen kraamzorg en verloskundigen een apart programma. In de middag zijn er drie scenario’s. LOTUS patiënten simuleren een eerstelijns bevalling waarbij zich een complicatie voordoet. Bij deze scenario’s zal ook de ambulance dienst aanwezig zijn om de situatie zo goed mogelijk na te spelen. Ter voorbereiding wordt een uitgebreide syllabus met cursusmateriaal 2 weken voor aanvang van de cursus naar deelnemers verstuurd.

De vorige trainingen werden door de deelnemers met rapportcijfer 9,5 gewaardeerd!


Verloskundige Acute Simulatie Training KRAAMZORG

Programma:

  1. Reanimatietraining pasgeborene NLS
  2. Acute verloskundetraining m.b.v. fantomen en inhoudelijke kennisoverdracht over de acute situaties die zich kunnen voordoen bij een partus, het oefenen ISBAR-methode en communicatieoverdracht tussen verloskundige en ambulancemedewerker. Tot slot het oefenen van vaardigheden in geval van uitgezakte navelstreng, pre-eclampsie, schouderdystocie, fluxus en stuitbevalling.
  3. Drie handsontrainingen: multidisciplinair (verloskundige en ambulancemedewerkers) oefenen van acute scenario's m.b.v. LOTUSpatiënten en fantomen.

Kosten Kraamzorg: gehele dag inclusief lunch en trainingsmateriaal € 150,-

Accreditatie KCKZ: 7,5 punten

Verloskundige Acute Simulatie Training VERLOSKUNDE

Programma:

  1. Reanimatietraining pasgeborene NLS
  2. Volwassen reanimatie BLS volgens richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad 
  3. Drie handsontrainingen: multidisciplinair (kraamzorg en ambulancemedewerkers) oefenen van acute scenario's m.b.v. LOTUSpatiënten en fantomen. Tijdens deze scenario's is er gelegenheid tot het oefenen van infuus prikken op fantomen, vaardigheden m.b.t uitgezakte navelstreng etc.

De reanimatie wordt gegeven volgens de standaard van de NRR/ERC, en na afloop worden de cursisten geregistreerd bij de NRR/ERC. De cursisten krijgen toegang tot de lesstof.

Kosten Verloskunde gehele dag inclusief lunch en trainingsmateriaal € 295,-

Accreditatie KNOV: 7 punten

Meer info

Zie de agenda voor aanstaande scholingen in Leiden.

Interesse om de training op de eigen locatie te laten geven? Neem contact op met  Jacqueline Ebbink, coördinator scholingsburo.

Aantal deelnemers maximaal 9 kraamverzorgenden en 9 verloskundigen per training.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.