02-09-2021 Benchmark ‘leiden van het nageboortetijdperk’

Benchmark ‘leiden van het nageboortetijdperk’ MIO

In deze bijeenkomst gaan we allereerst de eigen praktijkcijfers bekijken over het leiden van het nageboortetijdperk, de hoeveelheid bloedverlies postpartum en de overdrachten voor fluxus en MPV. Aan de hand van deze cijfers reflecteren we op het eigen handelen middels intervisie om te leren van ieders inzichten, ervaringen en visie met betrekking tot het (actief) leiden van het nageboortetijdperk en het bloedverlies postpartum.

Deze ochtend is alleen voor leden Coöperatie LEO .

 

Docent Genevieve van der Heijden, verloskundige Verloskundig centrum Calamaris in Veghel, Intercollegiaal trainer.

Anna Seijmonsbergen MCs is (verloskundig) onderzoeker (AMC/VUmc en EMGO) en kwaliteitsmedewerker bij de Coöperatie van Verloskundigen Leiden e.o.

 

Benchmark ‘leiden van het nageboortetijdperk’

 

“Actief Leiden”

In deze bijeenkomst gaan we allereerst de eigen praktijkcijfers bekijken over het leiden van het nageboortetijdperk, de hoeveelheid bloedverlies postpartum en de overdrachten voor fluxus en MPV. Aan de hand van deze cijfers reflecteren we op het eigen handelen middels intervisie om te leren van ieders inzichten, ervaringen en visie met betrekking tot het (actief) leiden van het nageboortetijdperk en het bloedverlies postpartum. De intervisie zal geleid worden door Genevieve van der Heijden. In het tweede deel van de bijeenkomst zal Anna Seijmonsbergen-Schermers ons in de vorm van een interactieve workshop de nieuwste kennis en inzichten bijbrengen omtrent het begeleiden van het nageboortetijdperk.

Het begeleiden van het nageboortetijdperk is onlosmakelijk verbonden aan het begeleiden van de baring. Waar de kersverse ouders misschien het idee hebben dat ‘alles’ er al op zit, is het de taak van een verloskundige om ook dit laatste, cruciale deel zó te begeleiden dat er enerzijds geen onnodige interventies plaatsvinden, maar anderzijds ook geen onnodige en ongewilde complicaties ontstaan. Tijdens deze intervisiebijeenkomst krijgen de deelnemers inzichten en bagage om hierin steeds opnieuw een afgewogen beslissing te nemen.

Leerdoelen

    • Bewustwording van eigen handelen rondom (actief) leiden.
    • Bewustwording van eigen praktijkcijfers rondom (actief) leiden, bloedverlies postpartum en verwijzingen voor fluxus en MPV
    • Leren van andere verloskundigen over afweging in begeleiding nageboortetijdperk.
    • Opdoen van kennis over het leiden van het nageboortetijdperk.

       Programma

9.00 uur-9.15 uur Kennismaking en inleiding

9.15 uur-10.00 uur Presentatie cijfers

10.00 uur-11.15 uur Intervisie over (actief) leiden en bloedverlies postpartum

11.15 uur-11.30 uur Pauze

11.30 uur -12.45 uur Evidence omtrent leiden van het nageboortetijdperk

12.45 uur-13.00 uur Evaluatie en Afsluiting

Meer informatie

Datum: 02-09-2021 van 09.00 uur tot 13.00 uur

Accreditatie:  aangevraagd KNOV MIO

Locatie: Leiden

Kosten: € 125 incl koffie/thee lesmateriaal

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.