5-3-2019 De Badbevalling Evidence

inhoud

Tijdens de bijeenkomst wordt allereerst ingegaan op de meest recente evidence rondom watergeboortes (o.a. Waterbirth InternationalMidwifery Journal, Evidence Based Birth). De voordelen en de nadelen zullen worden besproken gebaseerd op bestaande literatuur. Zowel moeder als kind komen aan bod. Daarnaast zal er ook dieper ingegaan worden op de praktijk. Hoe kunnen we zo hygiënisch mogelijk werken bij een badbevalling? Wat te doen in bepaalde (acute) situaties? Hoe kunnen  problemen (zoals een afscheurende navelstreng) voorkomen worden? Hoe kan de apgar score goed bepaald worden bij een badbevalling en hoe blijft de baby goed warm?

Ervaringen met elkaar worden gedeeld tijdens de scholing.

Leerdoelen: 

  • de bestaande evidence rondom de badbevalling bespreken;
  • wat de positieve effecten van warm water zijn op een bevalling;
  • wat de nadelen en contra-indicaties zijn van een badbevalling;
  • hoe te handelen bij een fysiologische baring in bad;
  • hoe te handelen bij acute situaties bij een badbevalling.

 

details en aanmelden

Sandra Weststrate is verloskundige bij Verloskundigen Santé. Zij heeft ruime ervaring en grote affiniteit met badbevallingen.


Datum: 5-3-2019

Programma:

  • 8.45 inloop koffie en thee
  • 9.00 recente evidence rondom watergeboortes. Voor en nadelen
  • 10.45 pauze
  • 11.00 Bad bevalling in de praktijk  o.a hygiëne en acute situaties
  • 12.30 delen van ervaringen
  • 12.45 afsluiting.

Locatie: Ouder- en Kindcentrum de Kern (zie route)

Doelgroep: verloskundigen, verpleegkundigen, kraamverzorgenden.

Contactpersoon: Jacqueline Ebbink, scholing@vcdepoort.nl

Aantal deelnemers: maximaal 30 personen

Accreditatie voor 3,5 punten KNOV wordt aangevraagd.

Kosten: € 75,- inclusief koffie/thee en lunch.

Schrijf je in voor deze training en betaal direct zodat je je verzekerd bent van een plaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.