Opening SonoSchool april 2017

Op 13 april vond de feestelijke opening van SonoSchool plaats. Onder het genot van een hapje en een drankje gaven Peter Rutjes (directeur Biomedic) en Marleen Bosch (directeur Verloskundig Centrum de Poort) een inkijkje in de ambitieuze plannen.

We maken in De Poort al 10 jaar 10.000 echo’s per jaar. We willen tot de top van Nederland horen op het gebied van screening. Anderhalf jaar geleden kochten we daarom 3 nieuwe Samsung WS80A apparaten dankzij het enthousiasme van de 7 vaste echoscopisten van De Poort. Zij vielen daarbij niet alleen voor de beeldkwaliteit, het gebruikersgemak en de mogelijkheden, maar ook voor José van der Grift; een zeer kundige, geduldige applicatiespecialist van BioMedic. Vanuit dit enthousiasme is het idee geboren dat we samen meer zouden kunnen halen uit wat we kunnen en wat we hebben, hier op de werkvloer.

Aldus Marleen Bosch. In haar openingsspeech wierp zij een blik op de mogelijkheden en toekomstplannen van SonoSchool.

Zelf voorzie ik dat we met prenatale echoscopie nog maar nét begonnen zijn. In de 10 jaar dat ik hier bij betrokken ben, is echoscopie uitgegroeid van 2D zwart wit naar 5D Real Color Crystal View en allemaal andere dingen waar ik geen verstand van heb. Hoe beter we kunnen kijken, hoe harder we zoeken, hoe meer we zullen vinden. Ik voorzie dat we niet mínder screeningsecho’s gaan maken, maar meer.

Meer mensen zullen opgeleid en bijgeschoold moeten worden. We hebben alles in huis om een regionaal skillslab te worden. De belangrijkste pijlers voor goede scholing zijn daarnaast creativiteit, enthousiasme en bevlogenheid. Ook die hebben we; met het team van Biomedic en Samsung, het team van het LUMC met in het bijzonder Monique Haak, het team van de verloskundigen LEO en het team van De Poort. Dankzij deze teams om mij heen durf ik groots te denken.

Op 18 mei organiseert SonoSchool het eerste minisymposium ‘Dimensies in de prenatale diagnostiek’. Vier specialisten geven een introductie van hun kennis en vaardigheden in foetale echoscopie. Het foetale hart is hierbij een belangrijk thema. Na het plenaire gedeelte krijgen deelnemers de mogelijkheid over hun schouder mee te kijken terwijl zij hun skills tonen op de Samsung WS80A in één van de 4 echokamers.


In SonoSchool wordt gewerkt met de meest geavanceerde, kwalitatief hoogstaande en up-to-date echoapparatuur die in de markt beschikbaar is. Hierbij krijgen de studenten optimale begeleiding om alle features van de systemen te leren kennen zoals de innovatieve 5D technologieën. Naast echografie zijn ook andere oplossingen beschikbaar. Bijvoorbeeld ‘realtime’ echografie streaming en E-learning. Dit allemaal met het doel om het werk van partners binnen de geboortezorg steeds beter te kunnen ondersteunen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.